Ce ai nevoie la plajă pentru cei mici?

Plaja este un loc minunat pentru ca cei mici să se distreze și să se bucure de soare, nisip și apa mării. Cu toate acestea, pregătirea pentru o zi la plajă cu copiii poate necesita o planificare atentă și o listă de lucruri de care să nu uitați. În acest articol, vom explora ce aveți nevoie la plajă pentru cei mici pentru a vă asigura că au o experiență plină de distracție și siguranță.

1. Echipament de protecție solară:

Protecția împotriva razelor solare este esențială pentru copii pentru a preveni arsurile solare și alte daune ale pielii. Asigurați-vă că aveți la îndemână:

 • Cremă de protecție solară cu un factor ridicat de protecție solară (SPF): Aplicați-o pe pielea copiilor cu cel puțin 30 de minute înainte de expunerea la soare și reaplicați-o la fiecare două ore sau după ce copilul a ieșit din apă.
 • Haine de protecție solară: Tricouri cu mâneci lungi, pantaloni lungi și pălării cu boruri largi pot oferi o protecție suplimentară împotriva razelor UV.
 • Ochelari de soare: Alegeți ochelari de soare special concepuți pentru copii, cu protecție UV și cu lentile rezistente la impact.

2. Echipament pentru apa și nisip:

 • Costum de baie și prosop: Asigurați-vă că aveți un costum de baie potrivit și un prosop de plajă moale și absorbant pentru a-i ajuta pe cei mici să se usuce și să se încălzească după ce ies din apă.
 • Jucării de nisip: Un set de jucării de nisip, cum ar fi lopățici, găleți și forme pentru nisip, vor oferi ore de distracție și creativitate pe plajă.
 • Pături sau cearșafuri: Folosiți-le pentru a crea un loc confortabil și igienic pentru copii să se odihnească sau să se joace pe nisip.

3. Hidratare și gustări:

Asigurați-vă că aveți suficiente lichide și gustări sănătoase la îndemână pentru a menține copiii hidratați și energizați pe durata zilei la plajă. Includeți:

 • Apă: Îmbuteliați apă proaspătă sau alte băuturi neîndulcite pentru a menține hidratarea.
 • Fructe și legume tăiate în bucăți mici: Cum ar fi mere, morcovi, castraveți sau pepene roșu, care sunt ușor de transportat și consumat pe plajă.
 • Snacks-uri sănătoase: Castraveți sau morcovi tăiați, nuci, semințe sau biscuiți integrali sunt opțiuni bune pentru gustări sănătoase și hrănitoare.

4. Echipament de siguranță:

 • Jachetă de salvare: Dacă copiii se vor juca în apa adâncă, asigurați-vă că au o jachetă de salvare potrivită pentru vârsta și greutatea lor.
 • Supraveghere constantă: Asigurați-vă că sunt întotdeauna sub supravegherea unui adult responsabil și că sunt în permanență la vedere pe plajă.
 • Prim ajutor de bază: Pregătiți un kit de prim ajutor de bază pentru a trata răni minore sau alte urgențe mici care ar putea apărea pe plajă.

5. Echipament de divertisment suplimentar:

 • Cărți, jocuri și jucării: Luați cu voi câteva cărți, jocuri de societate sau jucării preferate ale copiilor pentru a-i distra în timpul pauzelor de la apa și nisip.
 • Ecran portabil sau umbrelă de soare: Pentru a oferi o zonă de umbră suplimentară și protecție împotriva soarelui în timpul zilei.

Planificarea unei zile la plajă cu copiii poate fi o experiență minunată și distractivă pentru întreaga familie. Asigurați-vă că aveți la îndemână toate lucrurile de care aveți nevoie pentru a vă asigura că cei mici sunt fericiți, siguri și confortabili pe tot parcursul zilei. Cu o pregătire adecvată și echipament potrivit, veți crea amintiri minunate și veți avea parte de momente de bucurie și relaxare pe malul mării sau al lacului.