Main menu
Andrei Butnarasu - blog personaliasiVezi în ce condiţii e corect ca bătrânii să aibă privilegii!

Vezi în ce condiţii e corect ca bătrânii să aibă privilegii!

Lupta dintre generaţii pe locurile din autobuz reapare ciclic în agenda publică, ca apoi să dispără după ce toată lumea s-a certat bine cu toată lumea, evident, fără a se găsi vreo soluţie.
Ei bine, cred că am eu una, şi e destul de simplă. Sunteţi gata? Uite-o! Le facem cazier la toţi! Le facem cazier din timp, înca de cand sunt tineri, deci cam de pe acum. Prin urmare, fiecare tânar de azi va beneficia de privilegii la batraneţe doar dacă se constată că le-a oferit la rândul său cât a fost tânăr.

Cum funcţionează?
Odată cu împlinirea vârstei de 18, sub privirile ameninţătoare ale părinţilor, tânărul semnează un angajament prin care ia la cunoştiinţă sistemul, se intonează imnul la muzicuţă, apoi puberul primeşte acces la un portal online unde poate verifica numărul de puncte de nesimţire acumulate. La un anumit număr de puncte dispare un privilegiu din viitor, adică de când va fi el bătrân.

Exemplu:
Petronel din Tecuci a fost azi ghiolban şi s-a băgat în faţa unor bătrâni aflaţi la coadă la covrigi pentru că avea o urgenţă: începuse să i se dezumfle burtoiul. Staţi-ar macul între dinti ca fecioara între sfinţi, Petronele! Petronel a fost reclamat de persoanele aflate la coada printr-o aplicaţie, iar fapta s-a confirmat cu probe video. Ulterior a fost sancţionat cu 35 de puncte. Asta înseamnă că nu va mai primi gratuitate pe transportul în comun în perioada ianuarie-iunie 2049. A meritat, Petronel?

Alt caz exemplificat:
Mirabela din Paşcani a parcat în bătaie de joc, blocând complet trotuarul. Pentru asta, Mirabela, în morții mă-tii, primeşti 125 de puncte şi te descurci fără subvenţii la căldura în iarna lui 2037. Şi sor’mea s-a descurcat să-ţi ocolească rabla circulând cu căruciorul pe carosabil.
Ați înțeles procedeul, ce oferi aia primesti. You do well, you receive everything well, după cum ar zice Voicu Pânzar. Ştiu ce veti spune acum, că poate nu e corect ca greşelile tinereţii să te urmarească toată viata. Aşa e. Cetătenii îşi vor putea şterge câte 50 de puncte dacă accepta să fie biciuiţi cu un lanţ înroşit în foc, sau câte 100 de puncte în situaţia puţin probabilă în care reuşesc să urmarească o ediţie completă din Românii au Talent fară ca sângele să le ţâşnească pe urechi.
Cu celelalte detalii să se descurce autoritaţile. Că de asta sunt autorităţi, ca să fie autoritare. Hai, nu uitați să mă votați. Şi să fiți cuviincioşi în comentarii că se apropie iarna lui 2041.

One thought on “Vezi în ce condiţii e corect ca bătrânii să aibă privilegii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *