Main menu
Andrei Butnarasu - blog personaltrollboxTiganii din Romania refuzati de comunitatea Amish

Tiganii din Romania refuzati de comunitatea Amish

In incercarea de a face rebranding etniei din care fac parte, tiganii romani au trimis o cerere de afiliere comunitatii Amish din Statele Unite, motivand cererea prin faptul ca tiganii sunt extrem de religiosi, rugandu-se de fiecare data cand merg la servici sa nu fie prinsi de politie. Cererea a fost dezbatuta si analizata in cadrul comunitatii la lumina lumanarii timp 29 de zile dupa care a fost respinsa.

Printre motivele respingerii citam “Chiar daca rromii din Romania resping ideea practicarii vrajitoriei, in prezenta lor au loc disparitii misterioase ce nu pot fi explicate stiintific, numeroase telefoane mobile sau sume de bani vaporizandu-se in preajma domniilor lor. De asemenea, s-au semnalat si cazuri de combustii spontane ale masinilor ce apartineau clanurilor rivale.”

Tiganii se declara nemultumiti de rezolutia primita, amenintand cu plangeri la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si punand totul pe seama discriminarii. Cetatenii de culoare sustin ca similitudinile dintre cele doua popoare sunt cel putin evidente, utilizarea carutelor si portul palariilor reprezentand dovezi indubitabile in acest sens.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *