Main menu
Andrei Butnarasu - blog personaltrollboxTeoriile profesorului miop: “Ce-i aia cocalar ?”

Teoriile profesorului miop: “Ce-i aia cocalar ?”

Eftimie Tocanel predase engleza timp de 15 ani, pana ce s-a pensionat.  Acum preda doar lectii de buna purtare copiilor din bloc. Chiar daca buchetul vietii sale nu mai incape intr-o singura vaza, Eftimie face eforturi sa fie la curent cu evolutia societatii contemporane.

Intr-o seara, mergand prin zapada proaspat asternuta asista la o scena ce il puse pe ganduri.  Doi pusti asteptau cu bulgari de zapada in maini trecerea unei fete. Unul dintre ei era inarmat si cu replici penibile de agatat: “Ce faci fata? Vrei sa-ti pun o manea pe telefon si te tin in brate ca sa te incalzesc?”. Celalat, vadit stanjenit de atitudinea colegului sau de bulgareala incerca sa isi disocieze imaginea de acesta: “Mare cocalar mai esti”.

Oare sunt si eu un cocalar ? Se intreba Eftimie in timp ce isi stergea ochelarii aburiti cu marginea camasii. Imediat realiza ca nu statea la coada la paine, ci in spatele unui camion iar cei ce pareau a fi ceilalti clienti nu erau decat cativa brazi. Se conforma situatiei cu o injuratura si se indrepta spre casa pentru a medita asupra intrebarii.

E dimineata. Razele soarelui mangaiau jucause firele de par ce populau nasul domnului Tocanel. Zgomotele de pe casa scarii il trezira, fortandu-i privirea sa vada prin vizorul prafuit. Brusc isi reaminti rezultatul  framantarilor sale:

Cocalarul, prin definitie,  este o persoana care isi etaleaza ostentativ anumite bunuri, caracteristici fizice sau cunostiinte. In cazul in care nu poseda calitatile sau bunurile enumerate anterior, poate  simulat posesia acestora.

Eftimie rasufla usurat prin dantura falsa. Se suspectase degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *