Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalpersonale sanatateSpune-mi ce scaun primesti ca sa-ti spun pentru cine muncesti (P)

Spune-mi ce scaun primesti ca sa-ti spun pentru cine muncesti (P)

Prima jumatate din viata ne-o petrecem cheltuind pentru a ne distruge sanatatea, iar cealalta jumatate ne-o vom petrece platind prin spitale, cu speranta ca vom putea repara macar o parte din distrugerile autoprovocate prin ignoranta. Plecand de la aceasta idee, te invit sa stai drept si sa citesti randurile de mai jos.

Obedient sau impertinent, meticulos sau dezorganizat, angajatul roman isi petrece opt ore pe zi cu coatele pe birou si fundul pe scaun. Din pacate, pretentiile sale sunt de cele mai multe ori doar de natura economica, ignorand poate cea mai de pret resursa: sanatatea. Nici angajatorul nu acorda atentia cuvenita acestui aspect, patronul roman cu lant si ceafa lata nu doar ca nu-si respecta angajatii, ci nu le respecta nici sanatatea, acest lucru avand consecinte catastrofale pe termen lung. Domnul Ceafa Lata sau corporatia pusa pe exploatat studenti din provincie trebuie sa inteleaga ca au obligatia (cel putin morala) de-a pune la dispozitia angajatilor scaune care sa nu cauzeze dureri de spate, scaune ergonomice destinate lucrului prelungit la birou. Evident, si angajatii au partea lor din vina. Pe langa lipsa de reactie vis-à-vis de drepturile lor, acestia mai au si probleme cu utilizarea scaunului, practic nestiind sa foloseasca un scaun. Desi poate parea hilar, e foarte posibil ca nici tu sa nu fii un cavaler Jedi in utilizarea scaunului, ilustratia de mai jos evidentiaza dureros de real aceasta constatare.

pozitie corecta pe scaun

Cum putem rectifica situatia?

In prima faza prin informare. Angajatorul, seful tau tatuat si cu tricou negru, colegii, toti trebuie sa ia act de aceasta problema. Nu trebuie sa-ti fie rusine cand e vorba despre drepturile tale sau sanatatea ta. Negociaza! Evident ca angajatorul va ridica problema costurilor, nu te lasa descurajat. Propune-i ca data viitoare cand se vor achizitiona scaune sa te lase sa-ti platesti diferenta fata de un scaun normal, pentru a primi un scaun ergonomic. Daca te lovesti de un refuz nu capitula, prejudiciile aduse coloanei vertebrale sunt de cele mai multe ori ireversibile! Lasa orgoliul si zgarcenia si cumpara-ti un scaun care-ti distribuie inteligent greutatea, pastrandu-ti o pozitie confortabila si sanatoasa. Iti vei multumi mai tarziu, precum si de fiecare data cand te vei ridica de pe scaun fara a-ti simti spatele intepenit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *