Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalpersonaleRazbunarea e arma prostului satisfacut

Razbunarea e arma prostului satisfacut

Dupa ce-am pedalat mult timp cu dibacie mi-am zis ca e timpul sa iau o pauza. Mare greseala. Au trecut vreo 4 ani de atunci, timpul imbunatatindu-ma cu cateva kilograme. Saptamana trecuta am inchiriat o bicla decenta de la un centru din Podu Ros. Dupa o plimbare de-o ora nu mai voiam sa ma dau jos. Urmatoarea zi mi-am propus sa fac rost de-o rabla pentru a-mi reintra in forma, iar din primavara am hotarat sa ma antrenez pentru o tura mai lunga, cel mai probabil Iasi-Costinesti sau macar un Transfagarasan.

Zis si facut. In urma cu cateva seri am mers sa iau un harb de la cineva. Era putin trecut de ora 22. Cat am mai curatat noi bijuteria pe doua roti se facu ora 23. Cand incerc sa plec constat ca rotile erau mai dezumflate decat un profesor in ziua de salariu, drept pentru care merg spre un prieten ce avea o pompa in portbagaj, iar undeva pe la 23:45 ajung intr-o benzinarie unde ar fi trebuit sa ma astepte vasnicul meu companion. Doar ca intarzia. Omul proaspat venit de la munte facea un binemeritat dus, cel mai probabil fredonand o serie de slagare.

Dupa inca o ora rezolv cu rotile si incep sa parcurg stangaci cei 5 kilometri pana acasa. Totul bine si frumos pana cand un zgomot de elicopter la decolare imi inunda urechile. Era aripa de pe fata ce nu fusese fixata bine si atingea cauciucul provocand un zgomot declansator de dureri de dinti. In lipsa de solutii am decis sa merg asa pana spre casa. Mi-am pus castile, am pus privirea in pamant si m-am rugat sa nu ma intalnesc cu nimeni cunoscut. Urmatorul kilometru a fost un chin: parea ca fiecare javra aflase ca-i tranzitez spatiul aerian. De la o vreme incepusem sa ignor haitele de caini ce-mi prezentau cu bunavointa coltii. Nici macar injuraturi nu le mai administram.

La mai putin de un kilometru de casa ma lovi revelatia: tocmai ma razbunasem involuntar pe cocalarii care-si ambalau noaptea motoarele sub geamul meu. Dupa ce pedalasem jumate de oras era aproape imposibil sa nu fi deranjat macar pe un sfert dintre ei. Brusc ma inseninez si intru cu cutezator in pe strada, mea fortand vecinii sa-si puna mainile la urechi.

IMAG0031 (2)
bicla_BH
DSC02133

4 thoughts on “Razbunarea e arma prostului satisfacut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *