Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalpamfletPune asta pe față și ține-ți gura!

Pune asta pe față și ține-ți gura!

Astăzi vă aduc în atenție o temă pe pe cât de importantă, pe atât de ignorată:ridurile de pe fața sportivilor.

Pe lângă patologia specifică, sportivii sunt predisupuși la o îmbătrânire prematură a pielii, fenomen cauzat în deosebi de expunerea prelungită la soare, vânt și frig. Mai ales la frig. Pe timp de iarnă senzația de sete se instalează mai greu iar efectele deshidratarii sunt mai puternice.

Gerul, vântul, variațiile mari de temperatură pot contribui la uscăciunea pielii ducând la apariția ridurilor, aspectului tern, pete si senzație de disconfort.

De la caz la caz, unii se protejează mai mult, alții mai puțin sau chiar deloc. Viața lor, deciziile lor. Ce m-a frapat însă a fost alegerea unora de-a nu-și proteja tenul pentru că „doar femeile se dau cu cremă”.

Pe bune? V-ați stricat la cap? Aveți de gând să mergeți cu șanțuri pe față doar pentru motivul ăsta? Cât de mult vă puteți bucura de un corpul zvelt și atletic dacă acesta nu se finalizează cu o figură luminoasă, întreținută la fel de bine ca și restul organismului?

Nu e nicio rușine să te dai cu cremă pe față, mai ales bărbat fiind. Chiar vrei să mergi pe stradă și să creadă trecătorii că mă-ta e nevestă-ta?

Mbine. În speranța că i-am trezit pe cei care îmbătrânesc aiurea, hai să abordam partea de prevenție, că tratament nu prea există. Remediul e simplu. O banală cremă de 30 lei aplicată după duș face minuni. Dacă o întinzi și pe mâini e și mai bine. Fața nu e singura parte a corpului expusă la stressul cauzat de intemperii. Uite, eu personal port un buff sau un fular subțire când e frig și bate vântul. Unii se uită cam lung dacă ne întâlnim pe o stradă lăturalnică dar nu-mi pasă de părerea celor din jur atunci când sănătatea mea e în joc. Nu-mi vor plăti ei tratamentul la estetician când ajung la 40 de ani cu riduri ca la 60.

Deci, o cremă aplicată cel puțin o dată pe zi, pe față și pe mâini. Există și creme speciale pentru iarnă, n-ar strica să le încerci.

Bonus!Pentru a ne menține tenul, pielea si corpul sănătoase trebuie sa ne menajam cat mai mult si statea de spirit. Masajul ajuta la intensificarea circulației si la eliberarea hormonilor de stres Dacă nu ai cine să te maseze, dormi.Somnul are la fel beneficii asupra pielii prin producerea de către creier a două substanțe chimice cu proprietăți de antiimbatranire, GABA si melatonina. Gaba creste capacitatea de supraviețuire a celulelor producătoare de colagen, in timp ce carența de melatonina duce la subțierea epidermei.

One thought on “Pune asta pe față și ține-ți gura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *