Main menu
Andrei Butnarasu - blog personaluncategorisedPolitia reformata, perfect reinventata

Politia reformata, perfect reinventata

Intreaga lume primeste o lectie de democratie, culmea din partea unui stat din fostul lagar sovietic. Este vorba despre Georgia. Conducerea acestui stat a concluzionat ca nivelul criminalitatii si al coruptiei a atins cote alarmante si a actionat in consecinta. Cum? Primul pas a fost concedierea tuturor persoanelor cu functii de conducere din sistem, acestia fiind inlocuiti cu persoane capabile si entuziaste. Al doilea pas a constat intr-un ultimatum adresat tuturor politistiilor care iau mita, in ultimatum se impunea incetarea aceastei practici in doua zile, in caz contrar vor fi destituiti si deferiti justitiei.

Dupa cum banuiti politistii au tratat cu superficialitate ultimatumul. Drept urmare 30.000 de politisti au fost destituiti, marea majoritate fiind condamnati la 10 ani de inchisoare. De asemenea timp de 3 luni nu a existat politie rutiera, aceasta ramura a politiei fiind si cea mai expusa mitei. Reformarea politiei nu s-a oprit aici. Sediul central a fost mutat intr-o cladire ultramoderna din sticla, sugerand transparenta in noua institutie. Parcul auto a fost reinnoit, agentii primind masini, cat si dotari de ultima generatie. Beneficiile nu s-au oprit aici, salariile politistilor fiind marite de 23 de ori.

Rezultatele au fost pe masura, populatia si-a recapatat incredera in fortele de ordine. Criminalitatea de orice natura inregistrand cele mai scazute valori din ultimul deceniu. Asteptam cu nerabdare implementarea acestor masuri pe o scara cat mai larga, pana in Romania.

georgianpolice-55 copyright englishrussia.com
georgianpolice-64 copyright englishrussia.com
georgianpolice-85 copyright englishrussia.com
georgianpolice-70 copyright englishrussia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *