Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalcalatorii ciclism personalePatru lucruri pe care le-am învăţat încercând să-mi schimb modul de viaţă

Patru lucruri pe care le-am învăţat încercând să-mi schimb modul de viaţă

1. Am învățat să mă acomodez cu ignoranța și ironiile celor din jur

„Cum, tu alergi așa, de nebun?” „Ai ieșit să te tragi cu bicicleta?” „Pe jos, până acolo?!”
Acestea sunt doar câteva dintre replicile care mă destabilizau emoțional la început. Le înghițeam ca pe niște pastile amare, apoi îmi vedeam de drum. Îmi repetam în gând faptul că de fiecare dată când ies să fac mișcare voi reveni acasă mai slab și mai fericit, și că nu m-am născut pentru a le fi unora pe plac. Chiar așa a și fost. Pe măsură ce slăbeam, cei care-mi aruncau cuvintele de mai sus deveneau tot mai serviabili și umili. Ulterior au început să mă dea drept exemplu, sau să se victimizeze că nu arată la fel ca mine. Majoritatea mi-au trântit un „mă bucur pentru tine” printre dinți, apoi au dispărut nemulțumiți în spațiu-timp. Cei care m-au judecat cel mai aspru arată acum cam așa:24569492262_3a391da12d_b[1]

2. Am înțeles că nu-mi pot lecui dependența de internet.

Sunt un om care iubeşte viaţa şi libertatea. Ador să cunosc oameni noi şi să fac parte din diferite cercuri de prieteni cât mai variate. E destul de greu să faci asta fără a sta la o bere, iar berea parcă are are alt farmec în fum albăstrui de ţigară. Periodic, iau pauze de câteva luni de la ambele vicii. În schimb, dependenta de internet este singura de care nu ma pot lecui momentan. Invariabil, înainte de-a mă culca verific cu sfințenie de pe telefon Facebook, Instagram, Reddit și 9Gag. Uneori mă trezesc năuc în mijlocul nopții și-mi rescriu contactele cu diacritice. Când îmi dau seama că am pierdut cele mai bune ore de somn îmi vine să-mi pun smartphone-ul pe myieftin.ro, sau să-mi închid contul de facebook. Sunt un caz pierdut.

3. Am realizat că instinctele de supraviețuire sunt în stare latentă și intervin de fiecare dată când situația o cere

Final de iunie, 2015. Urcam deshidratat și obosit Transalpina spre Polovragi, printre munți, pe o ploaie măruntă. Într-o curbă, observ un izvor, ascuns undeva printre copaci. Mă îndrept fericit spre el. În timp ce-mi umpleam bidonul am realizat că mi-am ascuns instinctiv bicicleta și urmele lăsate în drumul spre izvor. În acel moment am făcut mai multe legături și am realizat că toate noțiunile despre supraviețuire sunt stocate într-o „partiție din creier”, așteptând să fie accesate în situații limită.

4. Mi-am dat seama că în cazul meu regimurile și dietele nu sunt eficiente

De-a lungul timpului am încercat cam toate regimurile și dietele care circulau pe net: Dukan, Montignac, dieta Max Plank, regimul Nicoletei Luciu… toate. Pe moment păreau să funcţioneze, dar kilogramele se întorceau cu repeziciune imediat ce reveneam la regimul normal de alimentaţie. Mai mult, reușiseră să-mi slăbească serios organismul. După o zi în care mâncasem doar spanac și roșii cherry abia îmi târâiam paşii pe stradă, mai mult mort decât viu. De câteva ori am fost sigur că voi leşina. De la sport nu mi-a fost vreodată rău.

Sper că cele scrise mai sus v-au fost de ajutor, viața e prea scurtă ca s-o trăiești gras și nefericit!

One thought on “Patru lucruri pe care le-am învăţat încercând să-mi schimb modul de viaţă

  1. Gura lumii nu se astupa niciodata , cand esti gras ca esti gras, cand esti slab ca esti prea slab, cand esti forma ca exagerezi prea tare ca esti obsedat etc. Lupta cu kilogramele ar fi floare la ureche daca n-ai avea toti chibitzi, ciudosii,etc, in general oamenii in jurul tau. Dupa 50 kg slabite chiar stiu ce vorbesc .
    Noroc ca exista oameni cu care poti alerga si care alearga cu placere si profita de orice ocazie sa faca sport si lipindu-te de ei poti sa iti urmaresti si atingi target-urile , ba chiar sa le si depasesti !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *