Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalevenimente iasiONG-ul iti da dar nu-ti baga si in traista

ONG-ul iti da dar nu-ti baga si in traista

Dupa cum probabil ati aflat am hotarat sa sustin o cauza in cadrul Swimathon. Dupa intalnirea cu Alex Rusu de la C.O.N. – TOUR am decis sa sprijin construirea unui skatepark indoor, spatiu care poate fi utilizat si pentru activitati cultural sportive, deci un serviciu adus unei comunitati departe de-a fi una restransa.

Problema a fost ca peste 90% din beneficiari nici macar nu s-au deranjat sa vina la Swimathon, evident in ciuda discutiilor anterioare. Dupa toata eforturile depuse (financiare si nu numai) singurii care si-au facut aparitia au fost 3 (trei) copii. Aparent ei nu s-au speriat de cateva picaturi de ploaie. Din pacate cei care ar fi trebuit sa fie acolo nu au venit nici dupa ce a aparut soarele. Banuiesc ca transportul nu ar fi fost o problema, doar aveau masini, biciclete si role. Nu?

Toata intamplarea asta mi-a adus aminte de faptul ca unii oameni nu-si cunosc interesele si ca trebuie sa tragi de ei ca sa-i ajuti. Poate generatia mai tanara nu a mai avut parte de afectiunea pe care am avut-o noi, poate au fost hraniti exclusiv cu lapte praf cand erau mici… nu stiu. Ce stiu este ca nu-mi iese din minte momentul in care oamenii de mai sus erau aclamati de necunoscuti, timp in care cei pentru care au luptat isi dedicau probabil timpul unor cauze mult mai nobile, precum dormitul sau scobitul in nas. Cu parere de rau trebuie sa spun ca eforturile beneficiarilor au fost la fel de utile ca un sut intr-o mata moarta.

Multumiri celor care au facut 46 de ture intr-o singura ora si nu in ultimul rand Quasar Dance pentru ca au facut tot posibilul pentru a-i suplini pe cei care si-au petrecut ziua intrebandu-se pe unde se scoate degetul din nas.

Felicitari Alexandru Ignat, Andrei Alexiuc, Radu Mihoc, Alexandru Ionita, Sabau Petrica si Toma Stefan. Oameni fara de care nici un val nu ar fi prins C.O.N – TOUR. Pana la urma conteaza ca ne-am distrat si am sprijinit o cauza reala.

Pana pe data de 18 iulie se mai pot face donatii la sediul Fundatiei Comunitare de pe strada Lapusneanu, in gang vis-a-vis de anticariat. In continuare se vor depune toate diligentele pentru a duce la bun sfarsit acest obiectiv. Sunt sigur ca cei care nu au miscat un deget vor fi prezenti la culegerea roadelor. Imi aduc aminte de satenii care locuiau in zonele inundate si priveau de la birtul din sat la soldatii care le scoateau apa din case. Asa e in viata. Toti meritam cate o mana. Unii o mana intinsa drept salvare, iar altii una sub forma unei palme zdravene peste bot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *