Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalfunboxNemultumirea femeii de serviciu

Nemultumirea femeii de serviciu

batrana_010

Aglaia N. a lucrat ca si femeie de serviciu timp de 20 de ani in cadrul unei intreprinderi de stat pana cand a fost furata si vanduta pe un euro (intreprinderea, nu Aglaia). Pusa in fata faptului implinit, Aglaia a umblat din poarta in poarta sa se angajeze pana ce a ajuns la o firma de curatenie, Squeaky Clean pe numele ei. Eroina noastra se uita ganditoare la firma de neon in timp ce lumina roz-albastra se reflecta in ramele groase ale ochelarilor. Sterse o pata imaginara de pe halatul de un albastru comunist si pasi increzatoare in sediul  firmei. In prag o astepta un domn impecabil, cu un ecuson bleu atarnat de gatul proaspat barbierit. Femeia se chinui sa citeasca ecusonul in timp ce isi aranja ochelarii legati cu sfoara: ”Mr. Popa Ion- Janitorial Service Health & Safety Representative”. Domnul zambi perfid si isi intinse mana cu manichiura perfecta inspre octogenara:
– Dumneavoastra sunteti doamna N. Sunteti aici in cadrul procesului de recrutare, corect ?
Aglaia bolborosi ceva nedefinit si privi curioasa in jur.
-Colegul meu de la Human Resources este intr-o serie de meetinguri. Nu a putut accepta acest task si m-a rugat pe mine sa port discutia initiala cu dumneavoastra.
Aglaia isi aranja baticul intimidata in timp ce emise o serie de onomatopee ce se incheiau in “Doamne-ajuta!”
Omul din spatele ecusonului o analiza curios:

– Am sa fiu foarte brief cu dumneavoastra. E o zi cam lunga si nu mi-am stabilit time managementul pe dimineata asta… este vorba despre pozitia de Mop Handling Technician. Persoana care ocupa pozitia tocmai a fost promovata la nivel de Carpet Maintenance Specialist. Jobul nu e vreun challenge, in schimb avem doleante de best practice de la colaboratorii nostrii. Nu va speriati, nu facem brain washing employatilor nostri doar din dorinta de a imbratisa business statementul companiei noastre.

Daca ar fi fost in pas cu tehnologia, Aglaia s-ar fi simtit ca un gramofon intr-un Apple Store. Privirea-i tampa din spatele lentilelor groase indica faptul ca se conformase situatiei. Nici nu mai incerca sa inteleaga mesajul interlocutorului ei.

– Doamna! Sunteti ok ? Va intereseaza self developementul in cadrul companiei noastre? Avem un schedule foarte flexibil, nu implica overtime-uri si va puteti gestiona din timp sesiunile de housekeeping.

Aglaia se inviora brusc, in timp ce isi cauta din privi papornita:

– Lasati-mi pace, ghiavolilor! cotcodaci doamna N.
Domnul Popa o privi siderat si nu isi putu adapta speechul pe targetul doamnei. Lipsise de la sesiunea de chicken clucking.

Aglaia ridica voiniceste papornita si porni sigura spre usa, apucand cu o mana bolul cu bomboane vechi de pe front desk in timp ce lasa urme masive de noroi :

– Proasta am fost… Cu cine mi-am gasit sa fac eu Bussines Improvement Plan!

6 thoughts on “Nemultumirea femeii de serviciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *