Main menu
Andrei Butnarasu - blog personaltechboxMonopolul media, un elegant pumn in gura

Monopolul media, un elegant pumn in gura

Freedom-of-Speech-freedom-of-speech-19188413-510-352

Cel mai mare inamic al libertatii de exprimare si chiar al democratiei este monopolizarea media.
Cine ne poate deconecta de la sursele preferate de informatie ? Multiubitul stat(Chinez, Roman, Cehoslovac, etc). De ce ar face una ca asta? pentru a scapa de cei ce ii contesta eficienta si bunele intentii. Monopolul poate fi pusa in practica in doua moduri.

Primul este embargoul informational implementat de catre providerul de internet. Acesta este reprezentat prin restrictionarea accessului la aunumite siteuri de stiri sau forumuri. Pur si simplu, in eventualitatea in care deranjeaza, accessul la o pagina de internet este efectiv blocat. Exemplu : Incerci sa intri pe www.ingurapresei.ro pentru a-l urmari pe Mircea Badea si te izbesti de o eroare gen “Access Blocked”. Nu ar fi mare noutate. Tari precum Coreea de Nord, Vietnam sau Cuba au restrictionat la sange accesul la internet. In general web-ul poate fi accesat doar din locatii guvernamentale, atent supravegheate.

Al doilea mod poate fi implementat prin scoaterea din grila de programe a televiziunilor care nu au un mesaj agreeat de catre cei de la putere. O companie de televiziune prin cablu(cum ar fi RDS) poate inlocui fara prea multa bataie de cap posturi de televiziune gen OTV, Antena3 sau Realitatea cu televiziuni pentru copii sau religioase(ambele concepte se invart in aceeasi zona).

One thought on “Monopolul media, un elegant pumn in gura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *