Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalfunboxMarea ieseala…din comuna (partea II)

Marea ieseala…din comuna (partea II)

Delegatia oficial-comunala se apropia de destinatie. Primarul isi stranse cravata pana in gat lasand cele doua straturi de gusa sa se scurga pe camasa de un albastru-controlor de bilete. Lenuta era strabatura de un val de hiperactivitate, fericita fiind ca va lua contact cu civilizatia. Concept necunoscut intr-o comuna ce nu avusese parte de o revolutie tehnologica, din pacate nici macar o rascoala tehnologica nu vizitase vatra satului.

Ajunsera in parcarea uriasa, Ionica manevra meticulos masina, multumit ca nu mai trebuie sa fie atent la puii de rata. Parcara si coborara, aducand cu ei un iz misterios de branza. Lenuta privea la reclamele uriase de la Zara intrebandu-se daca nu cumva era underdressed pentru acest event. Pasind in magazin au fost intampinati de un consilier de vanzari ce visa cu ochii deschisi la cum ar fi fost daca ar fi luat bacul. Primarul pasi tantos in fata tutoror si spune pe un ton grav, incercand sa numere din zece in zece cosurile ce acopereau fata consilierului de vanzari:
– Suntem aici in vederea achizitionarii unui vas de toaleta din material ceramic.
Angajatul il privi lung intrebandu-se cate feluri de pamant are sub unghii si daca nu cumva clientul sau era la prima achizitie de acest gen, dupa care pofti delegatia inspre raionul de “closetarie”

Zece minute mai tarziu Ionica se opintea inspre iesire cu veceul in spate, Lenuta mergand fericita pe langa primar, visa la statutul de prima doamna a comunei.
-Hai Ioane ca mi se termina mandatul, fi-ti-ar capra matii.
Ionica realiza ca jobul sau este atat de maroniu incat trebuie sa poarte un veceu dupa el. Ajunsi in parcare identificara cu usurinta masina primariei dupa urmele de gainat si se imbarcara in calatoria initiatica spre casa. Masina porni zgomotoasa, fortand pasarile sa zboare speriate din copaci. Acelasi zgomot infernal acoperi vocea consultantului de vanzari ce fugea dupa masina tipand:
-Portofelul ! V-ati uitat portofelul !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *