Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalfunboxMarea ieseala…din comuna (partea I)

Marea ieseala…din comuna (partea I)

Zi torida in comuna Azvarlitele din Deal. In cladirea superficial renovata a primariei edilul sef impreuna cu secretara sa (Lenuta) se pregateau de plecare inspre oras. Intentionau sa achizitioneze un vas de toaleta pentru dispensarul din sat. O misiune la acest nivel nu putea sa il excluda si pe Ionica, omul bunlatoate aciuat pe langa primarie. In ziua cu pricina Ionica ocupa functia de sofer. Cei trei se urcara in masina chinuita de rugina si pornira solemni spre oras.

Primarul, un burtos cu mustata, reprezenta autoritatea suprema. Era privit cu teama si respect de catre fiecare gasculita din sat (indiferent de specia din care face parte). Lenuta (secretara) il privea bipolar: ca pe un amant si ca pe un supervizor, o autoritate suprema pe raza comunei sale. Candva in istorie Lenuta fusese o mandra reprezentanta a sexului frumos. Din pacate trecerea timpul si-a pus brutal amprenta pe chipul Lenutei, lasand discret cateva indicii sa te conduca la ideea ca a fost o femeie frumoasa.

Muntii ce strajuiau drumul induceau o stare misterioasa de tacere. Spre disperarea barbatilor Lenuta nu excela la capitolul subtilitate motiv pentru care incepu o lunga si chinuitoare discutie despre tehnici de alaptare la puii de capra. Ionica incerca discret sa directioneze discutia spre final, in timp ce primarul privea absent pe geamul masinii de pe bancheta din spate. O groapa zgudui masina, trezind primul gospodar al comunei la realitate:
– Fii atent mai Ionica! Ce mama dracu…
Ionica evita la timp un joc de trei cuvinte ce i-ar fi putut scapa de sub control afisand un zambet chinuit inspre primar.

va urma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *