Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalpersonaleIdei preconcepute la cumpararea unei locuinte

Idei preconcepute la cumpararea unei locuinte

Real estate

E trei noaptea si el tot sforaie. Daca as stii cine e probabil i-as oferi un pliant cu sfaturi impotriva sforaitului. Dar n-am nici cea mai vaga idee. Ma mut atat de des incat am pierdut de mult evidenta vecinilor. Este genul de moment in care ajung sa-mi doresc propria mea casa. Chinuit fiind de febra achizitiilor imobiliare, am decis sa va impartasesc in randurile de mai jos cateva idei preconcepute, cat si cateva beneficii la cumpararea unei case.

BENEFICII

Iti poti upgrada relatia
Dupa o perioada serioasa petrecuta in concubinaj (stiu, oribil cuvant) te poti gandi la urmatorul pas. Dupa cum imi spunea cineva drag, sunt o multime de cupluri care s-au logodit si au ramas in acel stadiu, cauza stagnarii fiind reprezetata de lipsa unui spatiu de joaca sufletesc sau… trupesc 🙂

Cheltui lunar aceeasi suma pe chirie

De ce sa-ti petreci tineretea stand in locuinte in care nu poti bate un cui sau esti nevoit sa vorbesti in soapta? O petrecere zgomotoasa alaturi de prieteni iese de cele mai multe ori din discutie, mai ales daca imparti apartamentul cu proprietarul.

IDEI PRECONCEPUTE IN ALEGEREA UNEI LOCUINTE

Daca iti iei un credit bancar, ajungi sa platesti dublu
Evitam bancile dar am nevoie de ele. Atentie la comisioane, acomodati-va cu termeni precum DAE si sold final. Daca nu deschizi ochii deschizi portofelul. Platesti dublu daca nu esti informat. Informatia inseamna putere. Dupa ce ai sa cercetezi piata timp de cateva luni vei observa cu uimire ca in Romania anului 2013 inca se pot lua credite bancare in conditii avantajoase. Un calculator credit te va lamuri.Nici nu e nevoie sa iesi din casa, estimarea se face online.

Parintii nostrii au muncit o viata pentru ea

Intradevar, au muncit o viata, dar din rodul muncii nu gusta doar ei, ci si urmasii lor. Daca ti-ai fi petrecut viata stand in chirie nu ar fi ramas mai nimic copiilor tai. Poate doar reprosuri si regrete. Vremurile se schimba. Poate parintii tai sunt nemultumiti ca au muncit pentru o locuinta. Cine stie, poate tu vei avea un camin.

Nu te califici pentru a primi creditul
Esti dator cu o incercare, chiar daca istoricul tau financiar nu este extrem de stralucit. Ia legatura cu banca, negociaza, cauta giranti. Situatia se poate schimba oricand.
Cunosc o persoana aflata pe lista neagra care si-a facut credit auto punand drept girant o alta persoana care figura cu intarzieri. Ambele persoane erau sigure ca dosarul nu va fi aprobat.

Cu speranta ca v-am fost de ajutor va doresc o saptamana strasnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *