Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalfunboxEftimie Tocanel isi schimba anvelopele

Eftimie Tocanel isi schimba anvelopele

Eftimie se indrepta fericit spre casa, ascultand slujba de seara la radioul Elisabetei, credincioasa sa Dacie din `86. Elisabeta il purtase peste tot, de la lectiile de balet pana la aerobic. Fulgii de zapada se loveau haotic de parbrizul plin de zgarieturi, asezonat cu icoana Sfantului Derapescu, ocrotitorul soferilor care isi pun viata in pericol circuland iarna fara anvelope adecvate.

Negociind cam din scurt o serie de curbe, Eftimie pierdu controlul masinii, cat si asupra propriei vieti. Elisabeta incepu sa danseze pe sosea, executand miscari mult prea agile pentru o masina de varsta sa. Eftimie elimina doi litri de lichide prin transpiratie pana ce reusi sa opreasca in siguranta. Realiza ca anvelopele de vara cu care circula tantos de 1 Mai prin Costinesti erau cel putin inutile in lupta cu traficul in conditii de iarna. Tremurand, o lasa pe Elisabeta unde o oprise si se urca intr-un taxi din care soferul il privea cu un vizibil interes financiar.

Ajungand acasa incepu sa-i caute Elisabetei incaltari noi. Dupa ce se documenta pe forumurile auto se opri asupra unui magazin online specializat in anvelope cu o oferta indeajuns de diversificata incat sa cuprinda si marimile generoase ale Elizabetei.

Plescai multumit in timp ce-si sorbea iaurtul de bivolita, felicitandu-se pentru ideea de a-si cumpara anvelopele de iarna de pe un magazin online. Nici nu mai trebuie sa-si scormoneasca buzunarele gaurite dupa o fisa de 50 de bani pentru carucior.

Two thoughts on “Eftimie Tocanel isi schimba anvelopele

  1. Mi-am luat masina in vara, acum 4 ani. In nov., claeasi an, mi-am luat si pneuri de iarna. Fara sa ma oblige legea. Doar ca am avut cu alte masini destule probleme din cauza lipsei unor astfel de pneuri atunci cand nici nu se stia de ele. Nu accidente dar mi-a cam stat inima in loc. Plus faze vazute pe sosele, de iti schimbau cu totul atitudinea zis-a-vis de asta.Le mai am si acum (in iarna nu fac mai mult de 10k km pe sezon deci ma mai tin si anul asta) si le montez in curand. Si nu ca s-a dat legea ci pentru ca asa fac an de an. Prin nov, nu la o data fixa. Odata si in dec. ca a fost prea cald si mi-a parut rau sa le stric aiurea. Oricum, cat e inca vreme buna ca sa nu prind cozile alea imense la vulcanizari.Si fac asta pentru ca ma gandesc la viata mea!N-am dat o avere pe ele desi sunt de foarte buna calitate. Si oricat as fi dat, decat sa merg pe jos fiindca am fost comod odata sau zgarcit si mi-am proptit masina in altul sau am dat cu ea in vreun sant, prefer sa scot banul inainte.Si acum, legat de ce zici tu Habar n-am cat de bun esti ca sofer. Ce zic mai jos e ipotetic Daca insisti sa nu iti pui si ma lovesti din spate la un stop sau semafor sau iesi ca pentru ca tu crezi ca a-ti schimba cauciucurile de vara cu unele de iarna te inregimenteaza politic (sic) sau ca ii imbogatesti pe unii (sunt N companii multinationale ce produc pneuri in RO, ma indoiesc ca nu stii asta! Asa ca n-ai de ce sa iti cumperi de la X sau Y, firma lui stiu-eu-cine, poti merge la nemti sau italieni sau francezi) scuze, cam lunga paranteza afla ca asa mic si slab cum sunt, tot ti-o furi de la mine! Got it?Si o sa iti rad in fata cand, ramas si fara premis si cu amenda ca m-ai lovit, o sa ii fac semn la politist si o sa ii zic: Ia verifica-l p’asta la gume! Ca sa-ti mai arda inca una, cu circumstante agravante.No offense, Arhi! Daca tot insisti sa nu-ti schimbi gumele, mergi, te rog, cu transportul in comun. Nu se da amenda pentru masina parcata in fata blocului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *