Main menu

Două temeri

Undeva prin luna mai coboram un deal pitoresc alături de prieteni dragi. Veneam pe biciclete de la o competiție unde obținusem rezultate mediocre. Vântul îmi juca în păr, razele soarelui îmi mângâiau jucăuşe fața, un zâmbet tâmp pusese stăpânire pe ilustra-mi figură. Aici am greşit. Când abordezi o porţiune tehnică (o vale plină de dâmburi și gropi) cu 30 la oră nu te implici emoţional never-evăr! Mintea trebuia să fie focusată pe traiectorie, echilibru şi gestionarea obstacolelor. Nu am apucat să mă bucur prea mult de coborâre pentru că, pe nespusă masă a apărut șoseaua. Eu sunt un tip care îmbrățișează schimbările, motiv pentru care am întâmpinat-o cu braţele deschise.

A fost frumos, dar aterizarea m-a întristat puțin, mai exact momentul în care bunii mei prieteni m-au readus în nesimțiri, mi-au strâns papornițele, m-au îmbarcat în SMURD şi m-au trimis la oraş. Pagubele au fost mai mult de ordin estetic, doar că medicii mi-au recomandat să mă caut la cap, la ochi mai exact.

După multe căutări am ajuns la o clinică oftalmologică din Tătăraşi, curățică și cu oameni care zâmbeau celor care le călcau pragul. Pot să jur că preț de câteva ore m-am simțit ca o vedetă într-un centru medical de lux. Totul era nou şi imaculat, să nu mai spun că personalul era total diferit față de unele cadre medicale din sistemul privat, care, cu mici excepții, mă trataseră mai mult cu spatele.

La Oftaprof a mers foarte repede, după o scurtă discuție cu o doamnă doctor, am fost trecut pe la o serie de aparate care mi-au confirmat pe rând ceea ce speram: că totul e ok. Am plecat vesel spre casă, fericit că mi-au fost alungate două temeri: frica de-a rămâne cu urme permanente după accident și teama că voi fi nevoit să umblu pe la toate clinicile din zona Moldovei pentru a primi un răspuns profesionist la întrebările mele.

22284701302_514a665f9e_b[1]22110776319_ee3fa20fb4_b[1]21674854854_74a9f47d99_b[1]

22297769505_819b2f9bb7_b[1]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *