Main menu
Andrei Butnarasu - blog personaltrollboxDictionar de termeni (sub)urbani

Dictionar de termeni (sub)urbani

CSC_7181

De multe ori avem carente in comunicarea cu parintii, bunicii, sau cu oricare alta persoana trecuta de primele tinereti. Prin intermediu acestui articol aveti ocazia de-ai alinia pe cei dragi la ultimele tendinte in materie de vocabular urban. Atentie! butnaraski.ro este exonerat de orice responsabilitate in cazul in care prezentarea si utilizarea termenilor de mai jos va aduce in situatia de a dormi pe presul de la intrare.

Updatat: A aduce o aplicatie(program informatic) la zi. Termen oarecum tehnic.

Ex: “Mi-am facut update la aplicatia aia care face poze cu efecte misto (n.r. Instagram)”

Milf: Persoana de sex feminin, cu varsta de peste 30 de ani, care prezinta o pronuntata forta de atractie sexuala. Termen utilizat in omagierea, atestarea si aprecierea acestei particularitati. Non-peiorativ.

Teasing: Modalitatea de a pune presiune (sexuala sau nonsexuala) asupra unui individ sau grup de persoane (ocazional) in vederea manipularii acestora.
Ex: “-Cred ca prietena lui Fane Cutitaru` mi-a zambit.
-Te taie ala daca te prinde, plus ca tipa face teasing.”

Jail bait: O tanara cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani care apare in ipostaze indecente, facand teasing. Persoana care primeste teasingul este constienta de implicatiile penale in cazul care cedeaza avansurilor.
Ex: -Ai vazut-o pe pustoaica aia care danseaza pe bar? Tocmai s-a dat la mine
-Irinel! Te-a lasat si vederea? Nu vezi ca-i jail bait?

Cocalar: Persoana care isi etaleaza ostentativ anumite bunuri, caracteristici fizice sau cunostiinte. In cazul in care nu poseda calitatile sau bunurile enumerate anterior, poate simula posesia acestora intr-un mod uneori jignitor fata de ceilalti membrii ai satrei comunitatii. Deseori asociat cu lipsa de cultura.

Mort: Aflat intr-o avansata stare de ebrietate, sau sub influenta substantelor halucinogene. Stare intalnita spre finalul unei “seri prelungite cu prietenii”. Ocazional poate interfera cu lectia de pian de duminica dimineata.

Meltean: Mitocan, lipsit de tact sau maniere. Pune in practica o serie de obiceiuri si actiuni blamate de societate. Termen peiorativ folosit in etichetarea si discreditarea persoanelor. Rar folosit la genul feminin. exemplu: “Nu-l invitam si pe ala la filarmonica ca-i meltean si ne face de ras”

Haladit(a): Persoana trecuta prin o serie de situatii, in temeiul carora a dobandit o incontestabila experienta de viata. Termenul poate fi folosi ca si sufix intr-o porecla.
Ex: Geanina, Printzesa Haladita.

Bulangiu:
Def 1: Persoana cu un exacerbat nivel de egoism, nu este dispusa sa depuna nici un fel de actiune neremunerata. Are o atitudine lipsita de altruism sau empatie.
Ex: “Ajuta-ma sa-mi curat urmele de sange de pe capota, nu fi bulangiu.

Def 2: Homosexual, persoana cu inclinatii spre indivizi de acelasi sex.
Ex: “De ce dansezi in stilul asta tudorchirilian? Esti bulangiu?”

Lipitor (fem. Lipitoare) : Termen care defineste o persoana care intentioneaza sau deja profita de anumite beneficii (in general de natura financiara) fara a depune o minima contributia financiara sau emotionala. Persoanele in cauza pot avea problmeme financiare, sau simula existenta acestora in vederea sensibilizarii audientei. Sinonim cu plescar, mocangiu.

Te-ai luat aiurea: Expresie adresata unei persoane cu deficit temporar de perceptie a realitatii.

Pitipoanca: Persoana tanara de sex feminin, cu un simt cromatic extrem de alterat si deficit de simt al penibilului. Este usor de recunoscut dupa tinutele indraznete, asezonate cu exagerat de multe accesorii. Termen peiorativ.

Plantatie: Termen care descrie un loc de munca in care se practica suprasolicitarea angajatului. Un mediu propice pentru incalcarea flagranta a drepturilor(financiare) ale angajatului.
Ex: Nu mai raman cu voi sa incendiam si restul masinilor ca luni dimnieata trebuie sa fiu pe plantatie.

A rupe fasul: A-i aplica cuiva o corectie fizica.
Ex: “Daca te mai prind ca te mai holbezi la fundul prietenei mele iti rup fasul! Rudimentara si arhaica logica mai aplici, sunt ferm convins ca esti un individ cerebral si nu-ti portezi ratiunea la nivelul aparatului reproducator”

Daca v-a placut articolul promovati-l cu un like, daca v-a placut bufonul recompensati-l cu un un like aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *