Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalfunboxCum a fost Costel la Italea

Cum a fost Costel la Italea

Costel este zugrav. Nu zugraveste profiluri psihologice in texte. ci imprastie cu var peretii mucegaiti si incastreaza profile de aluminiu in peretii locuintelor. Nemultumit fiind de valoarea cu care erau remunerate serviciile sale in Romania hotari sa-si incerce norocul in insorita Italie. Vandu toate sticlele goale din casa, precum si pe Sfinctera (preaiubita sa vaca, care i-a iertat toate infidelitatiile de-a lungul timpului) si reusi cu greu sa isi cumpere un bilet de autocar. In fata cunoscutilor va justifica alegerea facuta invocand frica de zbor.

Veni si dimineata plecarii. Costel taraia apatic bagajele inspre autocar oarecum nesigur pe alegerea facuta cat si de propria orientare sexuala. Cauta cu degetele tremurande o manea de calatorie si incepu auditia la difuzorul telefonului spre multumirea generala a publicului calator.
Odata cu primele ore ale calatoriei Costel se mai detensiona si se puse pe taiat unghiile. Avea de dat piept cu o cultura ce includea obiceiuri necunoscute cum ar fi munca, taiatul unghiilor si spalatul pe dinti. In lipsa sa de proactivitate nu reusi sa anticipeze mormanul de unghii ce lua nastere la picioarele sale, intr-un moment de geniu il impinse cu piciorul sub scaunul de fata. Ragai multumit si isi continua voiajul incercand sa adoarma.

Soarele rasarise si zambea pe cer precum in desenul unui copil de gradinita. Autocarul ajunsese in apropierea vamii romanesti, sa o numim ipotetic Nadlac.
Un vames burtos se apropie de scara autocarului. Burta imensa ce o purta era depasita doar de complexul nejustificat de superioritate ce il dezvoltase fata de muritorii de rand.
Ceru sictirit pasapoartele, dupa care disparu in multimea de masini stationate. Reaparu dupa o ora si tranti documentele pe bordul autocarului. O sticla de apa minerala incepu sa graviteze in jurul burdihanului imens. Observa anomalia si o dadu stanjenit la o parte. Nici nu si-a dat seama cand s-a ingrasat atat de tare incat sa capete propria forta de gravitatie.
Se rostogoli inspre iesirea din autocar spunand cu o voce de eunuc inspre sofer :
– Liber! Misca hardughia de aici!

Autocarul porni intr-un nor de fum, dubland nivelul de poluare in zona Europei Centrale.
Costel readormi visand la un Audi A6 cu clima bizonica. Se facea ca isi conducea limuzina prin Italia, zambind cuceritor fetelor purtatoare de fusta scurta. Una dintre ele se apropie de geamul masinii spunandu-i vorbe dulci, parca ii si auzea vocea calda, incarcata de pasiune:
– Cos`e questa ? Rumeno di merda! Ma sei matto? Un pollo ?!

 
Costel se trezi brusc la realitate. Un vames italian urla la el, tinand o gaina in mana.
Se freca la ochi nevenindu-i sa creada ce vede. Totul deveni mai clar cand isi aduse aminte ca luase doua gaini dupa el pentru a avea oua in Italia.
Aparent vamesii romani au considerat una dintre gaini ca fiind spaga lor si l-au lasat pe proprietarul galinaceelor sa-si continuie nestingherit incursiunea spre civilizatie cu cealalta gaina in bagaj.

One thought on “Cum a fost Costel la Italea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *