Main menu

Cu drag, oamenilor faini!

Dacă ai vreo rubedenie trecută de 60 de ani, Întreab-o cum era pe vremea în care expresia „oameni frumoși” era la modă. Din câte am citit eu, a fost groaznic.
Anunțarea oricărui eveniment conținea obligatoriu formularea cu pricina. Nu conta că era acțiune de împădurire, defrișare, deratizare sau autocombustie. Toate erau cu oameni frumoși. Apoi s-au prins unii că e cam fumată și au înlocuit-o cu „oameni faini.” Deci totul se petrecea alături de oameni faini.

Exemplu: Miruna își cheamă colegele în ajutor, apoi își face un selfie cu ele și-l postează pe Facebook cu textul: „Am dat de mâncare la gâini alături de oameni faini #oamenifaini #chickenfeedingsession #passion”

Mno, acum, fix când credeam că omenirea nu va mai repeta o greșeală atât de sinistră, o nouă expresie ne îngenunchează societatea. Detaliez imediat.

Sâmbătă am luat din locuri diferite cafea, gogoși și cartofi (nu glumesc). Odată cu „mulțumesc”-ul mormăit de mine, gestionarul își schimonosea figura cu un rictus searbăd, apoi pronunța afectat: „cu drag”.

De la țâțele Biancăi Drăgușanu încoace, nu am văzut ceva mai fals. Eu nu mai prind, dar sper ca urmașii mei, legitimi sau nu, să aibă următorul dialog la cumpărarea unei cafele:

-O cafea!
-Ia-ți-o și dă-i drumul de aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *