Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalevenimente iasiCasa de Vinuri Cotnari: excelenta si atentie la detalii in inima Moldovei

Casa de Vinuri Cotnari: excelenta si atentie la detalii in inima Moldovei

DSC_0146

Vineri am onorat pofticios invitatia Casei de Vinuri Cotnari de-a degusta gamele Domenii si Colocviu. Casa de Vinuri Cotnari este un proiect distinct (fondatorii fiind actionarii de la S.C. Cotnari S.A.), cu sediu si echipa de vanzari proprie. In viziunea mea proiectul este caracterizat prin excelenta si atentie la detalii.

La inceput de weekend, Impreuna cu Andreea Marc si bloggerii ieseni am pus piciorul in pragul autocarului oferit de Icar Tours si am vizitat podgoria Cotnari. Am fost intampinati de Directorul National de Vanzari, Catalin Avasalcei pe numele sau. Dupa o vizia prin hrubele inguste, cladite parca din sticle de vin am ajuns in sala de conferinte unde a avut loc degustarea propriu-zisa. In aceasta sala a mai avut loc un fenomen extrem de ciudat: ne-am asezat musafiri dar ne-am ridicat prieteni, cele 7 pahare avand un rol subtil in cadrul acestui proces. Pe durata degustarii am sorbit si adulmecat celebra supraponderala Grasa de Cotnari, un sortiment reprezentativ pentru orasul nostru. In mod normal evit oamenii calzi pentru ca imi incalzesc berea, dar vineri a fost o zi cel putin reusita, mai ales ca am aflat ce e un somelier si care este rolul sau.

Verdict: Vinurile din gama Colocviu sunt facute cu mult mestesug, Sunt sigur ca daca la degustare ar fi participat insusi Radu Banciu n-ar fi gasit ceva de reprosat. Cel mai probabil si-ar fi plimbat exigent nasul prin pahar dupa care l-ar fi catalogat drept “for-mi-daa-bil”

One thought on “Casa de Vinuri Cotnari: excelenta si atentie la detalii in inima Moldovei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *