Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalfunboxO calatorie cu taximetristul disco

O calatorie cu taximetristul disco

Costel si Ionela s-au cunoscut intr-o noapte cu mult fum intr-un bar din centrul orasului, in cadrul unui cenaclu de poezie. Se scursesera doua saptamani de la prima lor intalnire iar Costel simtea ca e momentul sa-i demonstreze Ionelei ce inseamna cu adevarat o emotie de toamna, in cel mai non poetic si fizic mod cu putinta. Se intalnira in acelasi bar afumat, doar ca amandoi aveau o stralucire stranie in privirile incercanate, dar pline de sentiment. Seara se scurse repede pentru cei doi amorezi, se imbracara grabiti si parasira caldura barului pentru a se refugia in garsoniera lui Costel.

Se tineau de mana alunecand prin noapte , in cautarea unui taxi. Chiar daca facea pe inabordabilul Costel nu-si incapea in piele de bucurie ca inca o cucerire se va adauga palmaresului sau redus, incerca sa-si aduca aminte daca a facut patul sau nu. Cugetarile sale nocturne fusesera intrerupte de glasul Ionelei :
-Uite! Hai sa-l luam pe asta ca e liber, spuse Ionela aratand spre masina de un galben indoielnic. Costel o urma ascultator, ghidat fiind de hormoni. Se urcara in spate in timp ce Ionela privea curioasa inspre taximetrist. Soferul era un batranel putin trecut de 70 de ani, imbracat cu o camasa cu paiete stridente si argintii. Cateva fire de par aminteau ca intr-o vreme capul plesuv fusese impadurit. Taximetristul porni radioul care incepu sa caraie “…rata divorturilor este semnificativ mai scazuta in cazul cuplurilor de peste 50 de ani…”

-Aia batranii nu mai are cu ce, fara morcov nu-i mai ia nimeni la insuratoare. Spuse taximetristul evitand galant gropile.

Ionela il privea acuzator pe Costel indemnandu-l din priviri sa ia atitudine. Costel privea cum se naruie seara perfecta. Incerca sa-si gaseasca cuvintele cu acelasi success cu care citeste un orb ziarul. Ionela se uita fastacita in globul din oglinzi atarnat de oglinda masinii si izbucni:

-Dar chiar nu va e rusine, abordati genul asta de limbaj in prezenta unei fete…aveti o varsta.
-Vai don`soara, da` nu stiam ca sunteti asa de sensibila. Mormai taximetristul. Costel simtea cum viata sa sexuala se naruie in flacari, Spre disperarea lui premonitiile se adeverira:
-Pe mine sa ma lasati aici, zise Ionela. Pregatindu-se de coborare il privi scurt pe Costel si ii spuse printe dinti:
-Pampalaule, proasta-i aia care-si pierde timpul cu un mocofan ca tine!

One thought on “O calatorie cu taximetristul disco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *