Main menu
Andrei Butnarasu - blog personalpamfletVizita Papei la Iași. Află cum să te ferești.

Vizita Papei la Iași. Află cum să te ferești.

Îndrăgitul Suveran Pontif (ce naiba o însemna asta nu știu) vine Sâmbătă în vizită la Iași ca să vadă Catedrala Catolică și să susțină un discurs în Piața Palatului.

Francisc e un papa bun. N-ai cum să te superi că vine în vizită, mai ales că înainte de a ajunge în Iași va fi nevoit să-l suporte pe IPS Daniel. Apropo de religii, o bună parte din populație crede că diferența dintre catolici și ortodocși e că unora le plac banii iar altora copiii. Eu cred că mai nou unora le plac banii dar iubesc și copiii îndeajuns încât să-i aducă într-o postură gen „futut și cu banii luați”. Vezi cazul Pomohaci.

Revenind. Deși se omite elegant subiectul, orașul va fi paralizat de la brâu în jos. Află cum să te protejezi în funcție de tipul de obstacol întâlnit.

Security Checks
Controalele de securitate pot scoate la lumină detalii haioase despre tine.
Dacă ai la purtător jucării sexuale, arme de autoapărare sau câteva grame de bună dispoziție, evită Centrul. Mai mult, nu ai voie cu brichete, obiecte ascuțite, alcool, spray-uri, țevi metalice și pietre.

Circulație închisă în Centru
Vineri circulația va fi închisă cam în tot ce înseamnă centrul orașuilui. Ca și reper, cam aceleași restricții ca de Sărbătorile Iașiului. Diferența e că acum nu vom avea voie pe lângă geamuri ca nu cumva să-l împușcăm pe Papă, Sf. Parascheva e deja decedată, deci în cazul ei nu exista acest risc. Cel mai bine folosești bicicleta, va fi cel mai eficient mijloc de transport.

Ține geamurile închise și nu ieși pe balcon!
Mă rog, așa ar vrea autoritățile să procedeze locuitorii din zona centrală. O măsură de securitate standard pentru asemenea vizite, e de înțeles. Poți să-i fentezi deschizând geamurile pe verticală. Nu știu dacă vine și IPS PLM Daniel, dar de fiecare dată când trece pe lângă ANAF îl ia cu amețeli, greață și vărsături.


Nasol cu traficul, groaznic cu parcarea. Nici o problemă cu bicicleta.

Se estimează că vor veni 3.000 de mașini, 300 de autocare și două papamobile Dacia Duster. Autocarele vor bloca prima bandă de pe Splai Bahlui, Arcu, Tudor Rosetti, Podu de Piatra sau Străpungerii Silvestru, restul mașinilor care și cum apucă. Repet, cu bicicleta nu-ți bați capul cu traficul sau cu locurile de parcare.


Modificări în transportul în comun
De vineri seară, autobuzele 19 și 47 și tramvaiele 8 şi 9 vor fi suspendate. Cam toate celelelate trasee vor fi modificate astfel încât să ocolească Podu Roș. Vezi detalii complete pe pagina CTP, asta dacă nu ți-au dat block. Într-un acces de naivitate, Compania de Transport Public cere conducătorilor auto să încerce să renunțe la mașină. „Facem apel la cetățenii municipiului Iași să renunțe la mașina personală în perioada desfășurării evenimentului.” Evident că n-o să se întâmple, majoritatea românilor preferă să renunțe la un rinichi decât să meargă pe jos două zile.

Unele benzinării nu vor vinde carburanți
Sâmbătă între 12-20 benzinăriile de pe Sf. Andrei și Sf. Lazăr nu vor vinde decât produse noninflamabile. Partea bună e că toaletele vor funcționa în regim normal.

Cam astea vor fi cele mai nasoale aspecte din vizita Papei prin Grădina Maicii Domnului. Să ne vedem cu nervii cât mai intacți la plecarea musafirilor. Hai, Doamneajută!

Two thoughts on “Vizita Papei la Iași. Află cum să te ferești.

  1. Halal vizita. Vad ca numai inchistaturi, interziceri si ingradiri primim cu ocazia trecerii dumnealui prin turneul asta. Stiu ca e papa ala cul, dar chiar si-asa…macar o sarmaluta sa dea si el la popor.

    1. Iasiul e un oras cultural. Asta inseamna ca periodic au loc evenimente de anvergura, si nu de azi de ieri. Pe mine ma bucura sincer, mai ales că nu are nimic în comun cu Sf. Parascheva ori alte sărbători care exasperează ieșenii. Ce să dea? chipsuri din alea fără gust cum au la catolici? 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *